Sposób przygotowania

Banany obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i rozgniatamy dokładnie widelcem. Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia. Miękką margarynę ucieramy z cukrem na puch, następnie dodajemy po jednym jajku. Ciągle ucierając dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz banany. Formę keksową smarujemy margaryną i wysypujemy bułką tartą. Wkładamy ciasto bananowe i pieczemy w 180*C 50-60 minut (w zależności od piekarnika).

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    pyszny deser
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    malcik111

    uwielbiam banany!!! bardzo fajne ciasto, na pewno je zrobie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !