Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołabki ciotki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska
mięso mielone
śmietana
Kucharek
olej
boczek
koperek
Zioła prowansalskie suszone Prymat
jajko
cebula
koncentrat pomidorowy
ryż (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Gołabki ciotki

Ryz ugotować ale tak zeby był jeszcze trochę twardy. Wyrobić masę ryż, jaka, mieso i pzryprawy, dodac zarumienioną cebulę. kapustę polać wrzątkiem. Pozawijac gołąbki, na dnie garnka ułożyć boczek żeby się nie pzrypaliły. Dusić na małym ogniu. Zrobic sos pomidorowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 18.01.2013 21:54
o zjadłabym gołąbeczki
Krzysztof15 14.08.2012 19:58
super
Piotr-21 09.07.2012 22:19
pyszne
aga130982 28.06.2012 12:59
smaczne
Miki 10.04.2012 08:29
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak