Sposób przygotowania

1. Kaszę mannę zalewamy szklanką mleka, dokładnie mieszamy. Pozostałe mleko gotujemy, do wrzącego wlewamy mannę, gotujemy kilka minut, odstawiamy do lekkiego przestudzenia.
2. Twaróg ucieramy dokładnie (najlepiej w malakserze), dodajemy żółtka i cukier z cukrem waniliowym, dalej ucieramy. Do masy po łyżce dorzucamy ugotowaną mannę, cały czas mieszając.
3. Jabłka obieramy, kroimy w grubą kostkę, skrapiamy sokiem z cytryny. Z białek ubijamy pianę. Mieszamy wszystko z masą serową, przekładamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do nagrzanego do temperatury 200 stopni pieca.
4. Po ok. 20 minutach pieczenia posypujemy zapiekankę płatkami migdałowymi i pieczemy jeszcze ok. 30 minut.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !