Sposób przygotowania

1. Kotlety oczyść, opłucz i osusz papierowym ręcznikiem kuchennym. Każdy rozkrój na 2 płaty. Delikatnie rozbij tłuczkiem do mięsa.
2. Każdy płat mięsa oprósz z 2 stron solą i pieprzem. Ułóż po plasterku wędzonego boczku oraz po listku umytej i osuszonej szałwii. Zepnij.
3. Na patelni rozgrzej olej z masłem. Wkładaj mięso (boczkiem i szałwią do spodu). Krótko obsmaż. Przewróć na drugą stronę, podlej białym winem i opiekaj jeszcze ok 5 min. Plasterki bułki zrumień na suchej patelni. Polej powstałym na patelni sosem. Ułóż na nich kotlety z boczkiem i szałwią i natychmiast podawaj.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ela16

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Świetne kotleciki
  • 1
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Lubię takie :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pyszne miesko
  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ciekawe kotlety
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jagódka77

    Fany pomysł na obiad, pyszne kotlety
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawlito

    na pewno były pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    apetycznie wygladaja
  • 0
    wwww
    Opublikowano

    Diana Rusiłowicz

    Smaczna propozycja :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !