Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mortadela z oczkiem na kanapce

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb 4 kromki
jajko 4 sztuki
mortadela 4 plastry
sałata 4 liście
pomidor 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
szczypiorek do posypania
masło do posmarowania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mortadela z oczkiem na kanapce

Kromki chleba posmarować cienko masłem. Ułożyć po liściu sałaty. W mortadeli wyciąć literatką kółeczka. Na patelni rozgrzać olej i położyć krążki z dziurką. Do otworów wbić jajka. Oprószyć solą i pieprzem. Smażyć, aż jajka się zaczną ścinać. Zdjąć i położyć na przygotowane kromki chleba. Pomidora umyć i pokroić na ćwiartki. Położyć na kanapkach. Szczypiorek umyć, drobno posiekać i posypać kanapki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak