Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące ziemniaczki z sadzonym jajkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 8-10 sztuk
olej do smażenia
cebula 1/2 sztuki
cienka kiełasa 10-15 dag
jajko 2 sztuki
żółty ser starty 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące ziemniaczki z sadzonym jajkiem

Ziemniaki obrać, umyć, ugotować w osolonej wodzie i odcedzić (mogą też być ziemniaki pozostałe od obiadu). Na patelni rozgrzać tłuszcz, włożyć ziemniaki i smażyć aż zaczną się przypiekać. Na drugiej patelni rozgrzać łyżkę oleju, dodać drobno pokrojoną cebulę, kiełbasę pokrojoną w plasterki i przesmażyć. Usmażone ziemniaki przełożyć na talerz, przykryć kiełbasą z cebulą. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju i usmażyć sadzone jajka. Ułożyć na wierzchu ziemniaków. Zasypać startym żółtym serem i podawać z dowolną surówką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marlena/Kinia 14.09.2011 14:00
A do tego szklanka maślanki... Polecam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak