Sposób przygotowania

Kapustę drobno poszatkować. Bułkę namoczyć w mleku. Cebulę obrać i pokroić. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju. Dodać cebulę i lekko przesmażyć. Dodać poszatkowaną kapustę i wymieszać. Podlać wodą, posolić i dusić do miękkości. Kapustę osączyć i przestudzić. Do kapusty dodać odciśniętą bułkę, wbić jajka. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Można dodać trochę tartej bułki. Wyrobić na masę. Wilgotnymi dłońmi formować kotleciki. Obtaczać w bułce i smażyć na rumiano.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Świetny przepis! :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !