Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety ze słodkiej kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1/2 główki
bułka 1 sztuka
jajko 2 sztuki
cebula 1/2 sztuki
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
mleko 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety ze słodkiej kapusty

Kapustę drobno poszatkować. Bułkę namoczyć w mleku. Cebulę obrać i pokroić. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju. Dodać cebulę i lekko przesmażyć. Dodać poszatkowaną kapustę i wymieszać. Podlać wodą, posolić i dusić do miękkości. Kapustę osączyć i przestudzić. Do kapusty dodać odciśniętą bułkę, wbić jajka. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Można dodać trochę tartej bułki. Wyrobić na masę. Wilgotnymi dłońmi formować kotleciki. Obtaczać w bułce i smażyć na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika111 14.09.2011 08:37
Świetny przepis! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak