Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż na słodko

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 2 woreczki
kremówka 1/2 szklanki
cukier waniliowy 1 opakowanie
dżem 3-4 łyżki
sól do smaku
cukier 2 łyżki
rodzynki 1/2 (namoczone)

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż na słodko

Ryż wypłukać, ugotować na sypko z odrobiną soli. Osączyć, wyłożyć z torebek i wymieszać z cukrem waniliowym. Śmietanę ubić z dwoma łyżkami cukru. Ryż nakładać na talerze i obsypać rodzynkami, obłożyć śmietaną i dżemem. Smakuje na ciepło jak i na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 06.03.2013 19:58
bardzo pyszne lubię ryz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak