Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w naleśniku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 szklanka
woda 1 szklanka
jajko 1 sztuka
mąka wg uznania
sól do smaku
parówki cienkie 6 sztuk
żółty ser ok 5 dag
ketchup do polania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w naleśniku

Mleko, wodę, mąkę, jajko i szczyptę soli zmiksować na jednolitą masę mąki dodać tyle, by powstało ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Na rozgrzanej i natłuszczonej patelni usmażyć naleśniki. Z parówek zdjąć osłonki i zawinąć parówki w naleśniki. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zasypać startym żółtym serem. Zapiekać do rozpuszczenia się sera. Podawać z ketchupem lub innym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak