Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z koniakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

włócznik 1 kg
masło 500 g
mąka 100 g
olej 100 g
śmietana 100 g
koniak 30 g
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z koniakiem

Wyfiletowaną rybę wyporcjować ,posypać mielonym pieprzem i obtoczyć w mące,usmażyć na rozgrzanym tłuszczu,gdy będzie rumiana zalać olej i dodać masło,a gdy się stopi,dolać koniak i gęstą śmietanę,przykryć na około 3 min,podawać z frytkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

leonkot 20.01.2012 15:08
super, musi być pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak