Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi ruskie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto: mąka 40 dag
szczypta soli
ser biały 35 dag
cebulka 1
sól i pieprz do smaku
Nadzienie: 80 dag
ziemniaki 80 dag

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi ruskie

Przygotować ciasto na pierogi a następnie po rozwałkowaniu wykrajać z niego krążki na pierogi. Zrobić nadzienie. Ugotowane ziemniaki przepuścić przez maszynkę razem z serem. Cebulę podsmażyć na tłuszczu dodać do sera i ziemniaków. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. ciasto nadziewać powstałą masą i gotować w lekko osolonej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak