Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Georgianka po polsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety georgianki 1 kg
marchewka 50 g
seler 40 g
pietruszka 40 g
masło 150 g
jajko 2 szt
pietruszka zielona 1 pęczek
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Georgianka po polsku

Ugotować wywar z włoszczyzny,filety pokroić,włożyć do wywaru i gotować przez 10 min na wolnym ogniu,doprawić ,następnie wyjąć łyżką cedzakową na półmisek i na każdej porcji położyć po połowie ugotowanego na twardo jajka,dodać porcję surowego masła,posypać pokrojoną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak