Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Cukinie obieramy ze skórki. Jeśli to duży okaz, wydrążamy z niego pestki. Ścieramy cukinię na tarce i solimy. Odstawiamy na około 10 minut, po czym odsączamy z wody. Dodajemy jajko lub dwa oraz mąkę dla nadania konsystencji (powinna przypominać tę na placki ziemniaczane). Dodajemy posiekane zioła, odrobinę pieprzu, curry.


Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    lubię takie placuszki
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    mic

    ja takze lubie
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    czeresnie

    palce lizać!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pychotka
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Urszula5

    z wyglądu podobne do ziemniaczanych
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    Cukinię ostatnio " odkryłam" bardzo m smakuję. placuszki wyglądają smakowicie;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !