Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupkie kąski kurczaka z dwoma dipami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kawałki kurczaka 1 kg
papryka 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
panierkana klasyczne kąski 1 op
panierka na pikantne kąski 1 op.
dip babrbeque 1 op.
majonez 5 łyżek
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżki
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupkie kąski kurczaka z dwoma dipami

Kroki postępowania

1
Przygotować 2 różne smakowo dipy w osobnych miseczkach, wymieszać wymienione wcześniej składniki ze sobą, dipy wstawić do lodówki.
Krok 1 - Chrupkie kąski kurczaka z dwoma dipami foto
2
Wymieszać w jednej misce oba rodzaje panierki.
Krok 2 - Chrupkie kąski kurczaka z dwoma dipami foto
3
Kawałki kurczaka doprawić solą i papryką, zostawić na jakieś 30 minut.
Krok 3 - Chrupkie kąski kurczaka z dwoma dipami foto
4
Następnie każdy kawałek kurczaka panierować dokładnie z każdej strony i ułożyć na blasze polanej olejem. Wstawić do gorącego piekarnika o temp. 200 stopni na 15 minut, następnie odwrócić każdy kawałek mięsa, podlać ok. 100 ml wody piec dalsze 15 minut.
Krok 4 - Chrupkie kąski kurczaka z dwoma dipami foto
5
Gdy zauważymy, że panierka jest już rumiana, i sprawdzimy, że kurczak już się upiekł w środku wyłożyć mięso na półmisek i podać z dipami.
Krok 5 - Chrupkie kąski kurczaka z dwoma dipami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak