Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia w ostrej panierce

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 sztuka
mąka kukurydziana 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
Przyprawa curry orientalna Prymat 1/2 łyżeczki
olej do smażenia
cukinia 1 sztuka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1/2 łyżeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
Sól ziołowa jodowana Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia w ostrej panierce

Kroki postępowania

1
Umytą i osuszoną cukinię kroję na plastry grubości 0.5 cm.
Krok 1 - Cukinia w ostrej panierce foto
2
Do małej miseczki wbijam jajko i roztrzepuję je widelcem. Do drugiej miseczki wkładam 2 łyżki bułki tartej i 1 łyżkę mąki kukurydzianej, mieszam. Zaś do trzeciej miseczki mąkę pszenną, łyżkę kukurydzianej, przyprawy i dokładnie mieszam.
Krok 2 - Cukinia w ostrej panierce foto
3
Plastry cukinii panieruję w mące, jajku, bułce tartej i smażę na rozgrzanym oleju.
Krok 3 - Cukinia w ostrej panierce foto
4
Usmażone z obu stron krążki cukinii odsączam na ręczniku papierowym.
Krok 4 - Cukinia w ostrej panierce foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 11.11.2014 21:55
smaczna przekąska
junox 14.07.2013 13:09
lubię taką
SmacznaPyza 08.12.2012 19:38
bardzo prosta przekąska i bardzo smaczna
barbara11561 04.11.2012 09:23
pysznie wygląda
m1monika 21.07.2012 10:54
pyszna
misia53 14.05.2012 00:35
cukinię posadziłam ,bo całe lato kombinuję z niej różności...
caroline1983 07.05.2012 15:41
lubie takie warzywka :)
ben-ka 08.01.2012 10:57
lubię taką:)
joanna77 14.09.2011 17:38
tez takie zrobię
Robert10 14.09.2011 15:12
apetyczne i rumiane te placuszki
Magdalena1110 14.09.2011 07:56
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak