Sposób przygotowania

nerki moczymy, a potem przekrawamy na pół i wycinamy środki, gotujemy w osolonej wodzie około 20 minut, w tym czasie na oleju dusimy pokrojoną cebulę i paprykę razem z kostką warzywną.
Ugotowane nerki nieco studzimy, tak , abyśmy mogli je pokroić w paski, obtaczamy w mące i dodajemy do papryki, mieszamy, z mąki wytworzy się pyszny sosik, podlewamy wodą, w zaleznosci ile chcemy sosu, posypujemy piperzem i majerankiem, dusimy około 10 minut.
Możemy podawac z ryżem lub kaszą jęczmienną, albo po prostu zjeść z chlebem

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    dziś jak byłem w sklepie stałem nad nerkami i zastanawiałem się co by tu z nimi zrobić jakbym kupił. Niestety kupiłem żeberka, ale z tym przepisem nerki na pewno będą następnym razem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !