Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa zupa koperkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kości 30 dag
włoszczyzna 25 dag
woda 1 3/4 l
sól 5 g
mąka 4 dag
śmietana 1/8-1/4 l
siekany koper 3 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa zupa koperkowa

Z kości i włoszczyzny ugotować wywar,osolić,przecedzić,podprawić mąką rozmieszczaną z zimną wodą,zagotować.Dodać śmietanę i koperek.Podawać z ciastem lanym,kluseczkami francuskimi lub kładzionymi.Zamiast śmietaną można zupę podprawić surowymi żółtkami (1-2sztuki).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak