Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka umyć dokładnie pod bieżącą wodą. Podobnie uczynić z brokułami. Ryż gotujemy na parze w woreczkach. Oczyszczamy brokuł i wydzielamy z niego bukiety, które delikatnie układamy w garnku. Piersi suszymy ręczniczkiem i kroimy z paski lub większe kostki. Na rozgrzanej patelni i rozgrzanym oleju układamy kawałki mięsa. Smażymy do zarumienienia. Śmietanę, wodę oraz przyprawę na kurczaka w sosie prowansalskim mieszamy w niewielkim naczyniu. Kiedy mięso będzie już gotowe sos wylewamy do mięsa i dusimy przez 15min. Na autorskim moim zdjęciu podany z ryżem i brokułami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    leonkot

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !