Sposób przygotowania

Pierożki tortellini gotujemy 10 minut w osolonej wodzie. Odcedzamy i kładziemy na dno blaszki keksówki. Pierożki posypujemy startym serem. Następnie wyciskamy przez praskę 4 ząbki czosnku i rozkładamy na serze. Sypiemy trochę oregano i papryki. Szynkę, kiełbasę, pokrojone w kostkę smażymy na patelni. Na koniec smażenia dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Dusimy ok. 5 minut i przekładamy do blaszki na ser z czosnkiem. Na to kładziemy pokrojone w talarki pomidorki koktajlowe. Wlewamy równomiernie rosołek i troszkę śmietany. Na to posypujemy dużą ilość startego sera i oregano, zioła prowansalskie, paprykę słodką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i pieczemy 20 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Musi wyśmienicie smakować!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !