Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 1 kg
jajko 6 sztuk
cukier puder 30 dag
masło 6 dag
cukier waniliowy 1 łyżka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
rodzynki 5 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik

Twaróg drobno mielimy (lub kupujemy już zmielony). Masło ucieramy i nie przerywając dodajemy kolejno żółtka, cukier puder i cukier waniliowy, a także małymi porcjami twaróg. Białka ubijamy na sztywną pianę. Ubitą pianę dodajemy wraz z wcześniej wymoczonymi rodzynkami i mąką ziemniaczaną do masy twarogowej. Delikatnie mieszamy. Gotową masę wylewamy na blaszkę wysmarowaną wcześniej tłuszczem i obsypaną bułką tartą. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez 1 godzinę. Gdyby wierzch sernika za szybko się rumienił nakładamy papier do pieczenia. Gotowy sernik posypujemy cukrem pudrem, lukrem lub polewą (osobne moje przepisy).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona381 10.02.2012 08:01
mniam:)
aguus 13.09.2011 14:50
U mnie sernik zawsze jest na pierwszym miejscu!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak