Sposób przygotowania

Białą fasolę przebieramy, płuczemy i zalewamy przegotowaną, zimną wodą. Odstawiamy na dobę. Następnego dnia w tej samej wodzie fasolę gotujemy do miękkości. W razie potrzeby dolewamy wrzącą wodę. W tym czasie na patelni smażymy pokrojony w kostkę boczek, do boczku dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę i pokrojone w plasterki parówki. Na koniec smażenia dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i dusimy aż cebula zrobi się miękka. Do fasoli dodajemy usmażone mięso i cebulę. Cały czas gotujemy. Następnie odsączamy czerwoną fasolę, płuczemy i dodajemy do garnka. Podobnie pomidory, kroimy i dodajemy do garnka razem z sokiem. Ma tarce o większych oczkach ścieramy marchewkę i dodajemy do garnka. Na patelni zasmażamy na maśle mąkę i dodajemy do garnka. Na koniec doprawiamy liśćmi laurowymi, zielem angielskim, solą, pieprzem, papryką słodką i chili. Można dodać przecier pomidorowy lub ketchup. Wszystkie składniki razem mieszamy. Gotujemy 1,5 godziny.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Super propozycja!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !