Sposób przygotowania

Buraki gotujemy i ścieramy na tarce do większych oczkach. Paprykę wydrążamy z pestek i kroimy w kostkę, cebulę kroimy także w kostkę. Do garnka wlewamy wodę, ocet, wsypujemy cukier i sól. Zagotowujemy i wrzucamy paprykę i cebulę. Dusimy pokrojoną paprykę i cebulę do 10 minut. Po 10 minutach wrzucamy buraki i gotujemy jeszcze przez ok. 5 minut. Gorące buraki wkładamy do słoików i zakręcamy. Pasteryzujemy ok 15 minut. Słoiki wyjmujemy z wody i stawiamy do góry dnem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Bardzo lubię takie buraczki ale ...jeść bo zaprawiać /a dokładniej ścierać na tarce/ to nie za bardzo.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !