Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karmel

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 szklanka
cukier 3/4 szklanki
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Karmel

Do rondelka wlewamy mleko. Gdy mleko zrobi się ciepłe wsypujemy cukier i dodajemy masło. Mieszamy. Gotujemy tak długo, aż masa zgęstnieje i zbrązowieje, jednocześnie cały czas mieszamy. Gdy masa odpowiednio zgęstnieje przelewamy do słoika i zakręcamy. Można też od razu wykorzystać do ciasta lub deseru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pycholka 21.05.2013 14:36
super szybki przepis, najpozniej jutro go użyje :)
Dorian 19.09.2011 12:11
na pewno skorzystam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak