Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kwas chlebowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 80 dag
woda 8 l
rodzynki
drożdży 3 dag
chleb razowy 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: kwas chlebowy

chleb pokroić na cienkie kromki ususzyć w piekarniku zalać ciepłą wodą na noc płyn przecedzić dodać cukier drożdże i pozostawić na 12 godzin do butelek włożyć kilka rodzynek i napełnić butelki płynem zakorkować wynieść do piwnicy po 3 godzinach można go wypić

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

melonik 19.02.2012 09:49
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak