Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żeberka w piwie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka 1 kg
olej 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
marynata
piwo 1 szklanka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
rozmaryn 1 łyżeczka
cząber 1 łyżeczka
ziarna jałowca rozgniecione kilka
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: żeberka w piwie

Umyte,osuszone i pokrojone na mniejsze kawałki żeberka wkładamy do marynaty z piwa,rozdrobnionych liści laurowych,majeranku,cząbru,rozmarynu soli ,pieprzu i ziaren jałowca i odstawiamy na dobę do lodówki.Przed upieczeniem a po wyjęciu z marynaty smarujemy mięso olejem wymieszanym z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 02.07.2012 23:01
w piwie jeszcze nie robiłem
kamyk 06.01.2012 10:29
to na pewno mi posmakuje
Emiliozo 19.09.2011 18:35
te piwo jest świetne w tym przepisue
anemon 14.09.2011 07:04
Podoba mi się Twój pomysł.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak