Sposób przygotowania

Do mąki wsypujemy szczyptę dużą soli, kilka łyżek oliwy i podlewamy ciepłą wodą wyrabiając gęste, elastyczne ciasto.


Mięso kurczaka przekręcamy przez maszynkę, doprawiamy solą i pieprzem.

Ciasto dzielimy na kilka części. Po kolei wałkujemy każdy kawałek na cienki placek, wycinamy dużą szklanką kółka, nadziewamy farszem i zawijamy brzegi lepiąc pierogi, które układamy na posypanym mąka blacie.

Pierogi gotujemy w osolonym wrzątku ok 5 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    też pysznie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    dziękuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny pomysł na prosty, ale smaczny farsz

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !