Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Małdrzyki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 sztuka
mąka pszenna 12 łyżeka
cukier puder 4 łyżka
mleko 2 łyżka
cukier waniliowy 1 łyżka
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczka
twaróg 1 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Małdrzyki

Twaróg rozgniatamy za pomocą widelca i łączymy z jajkami. Stopniowo dodajemy mąkę, cukier puder, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Mieszamy masę za pomocą łyżki. Pod koniec wlewamy do ciasta nieco mleka - nie powinno być zbyt gęste ani zbyt rzadkie.
Na patelni teflonowej rozgrzewamy nieco oleju i smażymy placki za złoty kolor.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 15.09.2011 11:14
do zrobienia...lubimy takie placuszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak