Sposób przygotowania

Masło ubijamy z cukrem na puszystą masę i dodajemy masło orzechowe. Ubijamy je razem ok 5 minut. Dodajemy jajko i kontynuujemy ubijanie kolejne 2 min. Mąkę łączymy z sodą w osobnym pojemniku i dodajemy do masy maślanej. Bez pomocy miksera zagniatamy ciasto.

Z ciasta formujemy kulki, odrobinę większe niż orzech włoski. Kule układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok. 10 minut.

Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne do kawusi...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !