Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z jabłkami i migdałami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 200 gram
masło 100 gram
jajko 1 sztuka
jabłka 1 kg
migdały
galaretka cytrynowa 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z jabłkami i migdałami

Składniki ciasta zagnieść szybko na jednolitą masę i odstawić do lodówki na około 2 godziny. Po tym czasie cienko je rozwałkować i ułożyć na blaszce do tarty.
W cieście robimy widelcem niewielkie nakłucia. Jabłka, obieramy i kroimy na plastry. Wysypujemy na ciasto. Pieczemy około 35 minut w 180 stopniach. Gdy przestygnie polać po wierzchu tężejącą galaretką i posypać podprażonymi na patelni migdałami.
Podawać schłodzone.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kopiko1983 14.09.2011 06:20
Mniam, mniam, mniam... Już mi smakuje!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak