Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Okrąglaczek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
mleko 1 szklanka
cukier 3/4 szklanki
kakao 3 łyżki
bakalie 3 łyżki
herbatniki 4 paczki
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Okrąglaczek

Cukier, margarynę i kakao zagotować. Po wystudzeniu masy wlać mleko z rozpuszczoną żelatyną. Wrzucić pokruszone herbatniki i wsypać bakalie. Masę wymieszać. Wlać do plastikowej butelki z odciętym czubkiem. łoż butelkę w pozycji stojącej do lodówki, aż ciasto stężeje.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olaa 14.09.2011 20:42
fajna nazwa
novita23 14.09.2011 20:33
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak