Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka w panierce

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 50 dkg
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
ziele angielskie 4 ziarenka
płatki kukurydziane 5 łyżek
majonez 2 łyżki
oliwa 1 łyżka
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 1 łyżeczka
mleko 2 łyżki
olej do smażenia
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka w panierce

Kroki postępowania

1
Szynkę zalać wodą, dodać do niej kostkę bulionową, ziele angielskie i liść laurowy, zagotować. Mięso gotować do miękkości. Po czym wyjąć z wywaru i pokroić w plastry.
Krok 1 - Szynka w panierce foto
2
Płatki rozgnieść, dodać do nich majonez, oliwę, mleko, paprykę i przyprawę do wieprzowiny, wymieszać.
Krok 2 - Szynka w panierce foto
3
Powstałą masą wysmarować plastry szynki i kłaść je na rozgrzany olej.
Krok 3 - Szynka w panierce foto
4
Smażyć na dużym ogniu bardzo krótko, na rumiano z obu stron.
Krok 4 - Szynka w panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Weronika_eM 29.01.2012 19:59
ciekawy przepis
Gosia40 13.09.2011 14:46
Musi być bardzo smaczna:)
sylwia / sytofala 13.09.2011 12:53
już czuję jej smak i aromat

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak