Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

knedle czeskie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzony boczek 15 dag
mleko 1 szklanka
mąka 35 dag
drożdże świeże 2 dag
jajko
bułka czerstwa 12 dag

Przepis i sposób przygotowania na: knedle czeskie

Czerstwą bułkę rozdrobnić na mniejsze części. Boczek zrumienić dodać bułkę i wysuszyć grzanki. Z pozostałych składników przygotować ciasto. Odstawić do wyrośnięcie w ciepłe miejsce. Następnie połączyć je z grzankami. Wymieszać i ponownie odstawić w ciepłe miejsce. Następnie mikrymi rękami formować knedle. Gotować ok. 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 21.01.2014 12:48
Bardzo dobre
Kate131 10.12.2010 07:32
dawno nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak