Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakaliowa z owocami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

melon
morele 50 g
figi 50 g
rodzynki 50 g
śliwki 50 g
orzechy włoskie 50 g
karambola
rum 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: Bakaliowa z owocami

Melon przekroić wzłóż i usunąć pestki. Łyżeczką wyciąć z miąższu kuleczki. Bakalie pokroić w kawałki i zalać rumem. Karambolę sparzyć, pokroić w cienkie plasterki. Namoczone bakalie wymieszać z melonowymi kulkami i orzechami włoskimi. Włożyć do połówek melona. Udekorować plasterkami karamboli i wisienkami koktajlowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak