Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka na ciepło

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory czerwony 1/2
ogórek kilka plasterków
szynka kilka plasterków
śmietana 36%
bazylia do smaku
ser pleśniowy
pomidor żółty 1/2
makaron ryżowy garść (szpinakowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka na ciepło

Makaron zalać wrzątkiem, przykryć i odstawić na 5 minut.
Pomidory i ogórka pokroić w ćwiartki.
Śmietanę podgrzać z pokruszonym serem pleśniowym, dodać pokrojoną szynkę oraz bazylię. Chwilę pogotować na małym ogniu.
Makaron odcedzić, przełożyć na talerze, ułożyć pomidory z ogórkiem. Polać sosem i podawać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 24.11.2011 22:28
bardzo ładnie wygląda
Aida 16.09.2011 11:12
powiem tak, bez makaronu a np same warzywka polane tym sosem...też pyszne :) sam makaron bez warzywek polany sosem...też ...pyszne ;)
kriso 15.09.2011 17:43
pyszne
Agnieszka_B 13.09.2011 21:29
Jest makaron więc musi być smacznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak