Sposób przygotowania

Ogórki dokładnie myjemy, kroimy w grubsze plastry, posypujemy solą, odstawiamy na kilka godzin (ogórki w tym czasie należy kilka razy przemieszać). Odlewamy z ogórków większość wody (ale nie wszystką), polewamy gorącym olejem. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, ocet oraz pozostałe przyprawy i dokładnie mieszamy, odstawiamy na około 10-12 godzin (w tym czasie kilka razy mieszamy). Wkładamy do słoików, zalewamy płynem z ogórków. Pasteryzujemy 5 minut. Ogórki możemy jeść po upływie co najmniej 2 tygodni.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    W Meksyku wiedzą, co dobre :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    lubię takie ogóreczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    jadłam takie ogóreczki - polecam, bardzo smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    podoba mi się:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    podoba mi się:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Pycha.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !