Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

aromatyczna flądra

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

flądra 4 tuszki
sok z cytryny
oliwa
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: aromatyczna flądra

Kolejny bardzo prosty przepis oparty na składnikach dobrej jakości.

4 świeże flądry dokładnie myjemy, zdejmujemy ciemną skórę, wykrawamy płetwy. Cytrynę kroimy w plasterki, z bazylii oddzielamy pojedyncze listki. Tuszki obsypujemy przyprawą do ryb, okładamy bazylią i cytryną. Odstawiamy na ok 30 minut do lodówki.
Zdejmujemy bazylię i cytrynę, delikatnie obsypujemy mąką i smażymy na rozgrzanej patelni na złoto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 30.11.2011 23:19
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak