Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczna wg Babcigramolki :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 2 łyżki
jajko ugotowane na twardo 3 szt.
koperek 3 łyżki (pokrojony)
majonez 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna wg Babcigramolki :

Ugotować jajka na twardo , ostudzić i obrać . Utrzeć w malakserze ( lub blenderem lub po prostu rozetrzeć widelcem ) z koprem , masłem i majonezem na puszystą masę . Doprawić solą i pieprzem .

Dodaję masło bo nie trzeba już potem smarować chleba .
Najlepiej smakuje z pumperniklem lub razowcem – ale można również podawać do innego pieczywa czy krakersów .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 20.04.2012 18:35
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak