Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa nipolitańska

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

włoszczyzny 30 dag
makaron rurki 20 dag
kostka rosołu z drobiu 2 szt
żółty ser 15 dag
śmietana 125 ml
żółtko jajek 1 szt
mąka 1 łyżka
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa nipolitańska

włoszczyznę zalać dwoma litrami wody i ugotować wywar przecedzić i dodać kostki rosołowe do wazy włożyć ugotowany makaron i tarty ser wywar podprawić mąką rozprowadzoną w zimnej wodzie zagotować połączyć ze śmietaną wymieszaną z żółtkiem podgrzać przelać do wazy i wymieszać podać z pieczywem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

melonik 10.01.2012 07:41
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak