Sposób przygotowania

1. Udka gotujemy w ok 2 litrach wody. Dodajemy przyprawy.
2. Dodajemy warzywa (marchewka utarta, ziemniaki w kostkę, seler i pietruszka mogą być większe kawałki)
3. Ogórki ucieramy na tartce, dodajemy do zupy.
4. Cebulę posiekać i podsmażyć na patelce na złocisto. Dodać do zupy.
5. przygotować zaklepkę ze śmietany, mąki i paru łyżek wody. Dodać do reszty i gotować jeszcze 5 min.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    kiedyś nie lubiłam zupy ogórkowej - teraz ją uwielbiam!
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pyszne;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    bardzo lubimy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    uwielbiam zupki
  • 4
    original
    Opublikowano

    berys18

    moja ulubiona zupa
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    moja też
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę spróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    lara

    pyszna klasyka
  • 0
    img
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszna zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !