Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyki z warzywami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wołowa 1/2 kg
cebula 1 szt
czosnek 1 roztarty ząbek
wino białe wytrawne 1/2 szklanki
pieczarki kilka
pomidory kilka szt
cukinia 1 mała szt
oliwa 2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyki z warzywami

Umyte,osuszone i pokrojone na mniejsze kawałki mięso marynujemy w drobno pokrojonej cebuli wymieszanej z połową szklanki wina i przeciśniętym przez praskę czosnkiem i zostawiamy mięso w marynacie pół godziny.Umyte i osuszone warzywa nabijamy na przemian z kawałkami mięsa na szpadki smarujemy oliwą wymieszaną z solą oraz ziołami i pieprzem.Układamy na tacce i pieczemy obracając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 12.09.2011 20:29
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak