Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy w mundurkach,i obieramy.Połowę przeciskamy przez praskę a drugą połowę ścieramy na tarce o drobnych oczkach,odciskamy je zlewamy wodę a skrobię dajemy do masy ziemniaczanej.Dodajemy całe jajko sól,pieprz gałkę pietruszkę oraz mąkę ziemniaczaną i wyrabiamy ciasto.Formujemy kulki obtaczamy w mące pszennej i gotujemy w osolonym wrzątku po wypłynięciu gotujemy jeszcze chwilę i wyciągamy łyżką cedzakową.Układamy na półmisku a wokół polewamy uduszonymi pieczarkami.Na oleju dusimy drobno pokrojoną cebulę dodajemy umyte pokrojone na plastry grzyby i dusimy razem do miękkości,pod koniec doprawiamy i dodajemy śmietanę lub jogurt naturalny.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    smakowite
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Pyzy z pieczarkami muszą być pyszne, jeszcze takich nie jadłam, chętnie skorzystam z Twojego przepisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !