Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta śliwkowa z bezową pierzynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 20 dag
masło 15 dag
cukier 7 dag
żółtko jajek 1
śliwka 1 kg
białko 4 szt
cukier puder 4 łyżka
cukier waniliowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta śliwkowa z bezową pierzynką

Masło posiekać z mąką i cukrem oraz żółtkiem. Wyłożyć nim formę. Piec 15 minut w 190 stopni C. Przekrojone śliwki ułożyć wokół ciasta. Ubić pianę i kłaść ją na śliwki. Piec ok. 20 minut w 1800 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak