Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Orzeźwiający deser z arbuza

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

arbuz 1/2 szt
melon 1 szt
rum 1 kieliszek
rodzynki 2 łyżka
świeża mięta

Przepis i sposób przygotowania na: Orzeźwiający deser z arbuza

Rodzynki pokroić. Osączyć w rumie odstawiać na 10 minut. Z arbuza wydrążyć kulki o grubości 1,5 cm. Z melonem postąpić tak samo, wydrążyć kulki. DO wydrążonego arbuza włożyć kuleczki z arbuza i melona, posypać rodzynkami. Deser udekorować listkami mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak