Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos grzybowy z ziemniakami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby 1 kg
cebula biała 1 sztuka
sól do smaku
olej do smażenia
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
śmietana 18-procentowa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos grzybowy z ziemniakami

Grzyby wypłukać i wyczyścić. 3 razy je obgotować przez 10 minut od zagotowania. Cebulkę pokroić w kostkę i podsmażyć na złocisty kolor. Grzyby pokrojone w kostkę po ugotowaniu dodać do cebulki, dodać liść laurowy, pieprz i sól a następnie dusić przez 15 min na patelni. Na koniec dodać śmietanę. I teraz wolna wola Państwa czy gotujemy dalej na patelni czy przekładamy ze śmietaną do mniejszego ale głębokiego garnuszka. Podawać z makaronem lub z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak