Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonym wrzątku. Studzimy.

Do mąki wsypujemy szczyptę dużą soli i papryki, kilka łyżek oliwy i podlewamy ciepłą wodą wyrabiając gęste, elastyczne ciasto.

Cebulę obieramy, drobno siekamy i szklimy na oliwie.

Ziemniaki rozdrabniamy malakserem, mieszamy z cebulką i spora ilością pieprzu, papryki i soli sprawdzając smak.

Ciasto dzielimy na kilka części. Po kolei wałkujemy każdy kawałek na cienki placek, wycinamy dużą szklanką kółka, nadziewamy farszem i zawijamy brzegi lepiąc pierogi, które układamy na posypanym mąka blacie.

Pierogi gotujemy w osolonym wrzątku ok 5 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    smacznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    dziekuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !