Sposób przygotowania

Mięso mielone albo kupujemy drobno zmielone albo kupujemy mięso gulaszowe i sami drobno mielimy na maszynce do mięsa. Zmielone mięso przyprawiamy warzywkiem, pieprzem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, papryką słodką i chili. Opcjonalnie można dodać posiekaną drobno cebulę. Dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy całe jajko i bułkę tartą. Bułki tartej dodajemy tyle żeby mieszanina nie kleiła się mocno do rąk. Wszystkie składniki dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę. Z masy formujemy kulki. Uformowane kulki smażymy na oleju z obu stron.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    super :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !