Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne klopsiki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
czosnek 3 ząbki
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 1 sztuka
olej do smażenia
cebula 1 sztuka
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne klopsiki

Mięso mielone albo kupujemy drobno zmielone albo kupujemy mięso gulaszowe i sami drobno mielimy na maszynce do mięsa. Zmielone mięso przyprawiamy warzywkiem, pieprzem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, papryką słodką i chili. Opcjonalnie można dodać posiekaną drobno cebulę. Dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy całe jajko i bułkę tartą. Bułki tartej dodajemy tyle żeby mieszanina nie kleiła się mocno do rąk. Wszystkie składniki dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę. Z masy formujemy kulki. Uformowane kulki smażymy na oleju z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 26.10.2012 12:53
super :)
halina17 12.09.2011 19:19
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak