Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy z posypką

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 5 sztuk
cukier 3/4 szklanki
POSYPKA 1 paczka

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy z posypką

Miksujemy białka, dodając stopniowo cukier (oczywiście cały czas miksujemy). Białka z cukrem ubijamy na sztywną pianę. Piana jest idealna kiedy czujemy już opór w mikserze, można swobodnie obrócić miskę z pianą \"do góry nogami\". Do tak sztywnej piany wsypujemy posypkę i mieszamy łyżką. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy pianę (ja nie posiadam worków do kremów więc robię to po prostu łyżką). Piekarnik nagrzewamy do 100 st.C. Wkładamy bezy na 45 minut. Po 45 minutach wyłączamy piekarnik pozostawiając w nim bezy. Gdy piekarnik jest letni ponownie nagrzewamy go do 100 st.C nie wyjmując bezów i suszymy jest przez kolejne 45 minut. Po czym wyłączamy piekarnik zostawiając w nim bezy do ostygnięcia piekarnika. Po takich zabiegach bezy są odpowiednio wysuszone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak