Sposób przygotowania

Miksujemy białka, dodając stopniowo cukier (oczywiście cały czas miksujemy). Białka z cukrem ubijamy na sztywną pianę. Piana jest idealna kiedy czujemy już opór w mikserze, można swobodnie obrócić miskę z pianą \"do góry nogami\". Do tak sztywnej piany wsypujemy posypkę i mieszamy łyżką. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy pianę (ja nie posiadam worków do kremów więc robię to po prostu łyżką). Piekarnik nagrzewamy do 100 st.C. Wkładamy bezy na 45 minut. Po 45 minutach wyłączamy piekarnik pozostawiając w nim bezy. Gdy piekarnik jest letni ponownie nagrzewamy go do 100 st.C nie wyjmując bezów i suszymy jest przez kolejne 45 minut. Po czym wyłączamy piekarnik zostawiając w nim bezy do ostygnięcia piekarnika. Po takich zabiegach bezy są odpowiednio wysuszone.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !