Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki mleczno-kokosowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko skondensowane 1 puszka
żółtko jajek 5 sztuk
wiórki kokosowe 500 gram
margaryna do smarowania formy

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki mleczno-kokosowe

Miksujemy żółta z mlekiem skondensowanym do czasu uzyskanie jednolitej masy. Następnie masę tą przelewamy do rondelka i podgrzewamy na małym ogniu ciągle mieszając (tak, by nie przypalić masy). Podgrzewamy tak długo, aż masa nie zacznie odchodzić od dna. Trwa to około 30 minut. Gdy masa zgęstnieje przelewamy ją do naczynia i obsypujemy wiórkami kokosowymi. Odstawiamy do wystygnięcia, najlepiej do lodówki. Gdy masa ostygnie formujemy kulki i obtaczamy je we wiórkach kokosowych. Gotowe. Przechowujemy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

karolcia_zip 18.05.2012 12:10
tak, dokładnie tak robimy :)
smerfetka79 18.05.2012 11:11
I jeszcze jedno- wiórki dosypujemy do masy i odstawiamy i później formujemy kulki i znowu obtaczamy w wiórkach. tak?
smerfetka79 18.05.2012 11:09
Fajny przepis:))
Beatris 26.03.2012 22:29
Mój syn bardzo lubi takie pralinki.
Ziabela 21.03.2012 11:53
mmm dobre;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak