Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybkie markizy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Biszkopty
jabłka
margaryna
kakao
śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Szybkie markizy

1 paczka biszkoptów okrągłych
120 g miękkiej Kasi
2 jabłka
1 żółtko
2 łyżki cukru pudru
polewa:
1,5 łyżki śmietany,
1,5 łyżki cukru,
1,5 łyżki kakao ciemnego.
Składniki na polewę podgrzewamy razem w rondelku do całkowitego rozpuszczenia się i połączenia.
masa:
Miękką Kasie ucieramy z cukrem pudrem i żółtkiem.
Jabłka obieramy , ścieramy na tarce o grubych oczkach, a po 10 minutach odciskamy od powstałego soku. Dodajemy do utartej Kasi. Miksujemy.
Na każdy biszkopt nakładamy po płaskiej łyżeczce masy, przykrywamy drugim biszkoptem. Obtaczamy każdy w polewie czekoladowej z obu stron. Układamy na talerzu do zastygnięcia polewy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 04.01.2014 16:55
Pyszny pomysł :)
Ada-Gaba 04.11.2013 08:39
szybko i pysznie
caralajna 06.07.2013 07:05
pyszności i jakie proste :)
jeta72 05.04.2013 22:53
szybkie i smaczne :-)
Motorek 18.01.2013 09:54
super
Wacław 04.11.2012 09:57
smaczny ,szybki przepis
Kuchareczka2 17.08.2012 19:36
koniecznie muszę wypróbować
gacopierz23 13.05.2012 21:41
szybko i smacznie
kotlet 04.11.2011 21:37
bardzo fajne ciacha
barbara11561 12.10.2011 11:06
pyszniutkie
edyta44 24.09.2011 18:53
super
ben-ka 17.09.2011 18:08
Brawo Iza ! pomysł na piątkę:)
Jolanta_P-S 13.09.2011 20:28
fajny pomysł
Jolanta_P-S 13.09.2011 20:28
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak